om kurset

Tariffavtaler, og lovverket som dekker arbeidstid og ferie er meget komplekst. Kursholder, og en av Norges beste på fagfeltet, Svein Arne Thrana, guider deg gjennom alt du trenger å vite for å lage en god turnus. Kurset går over fire dager, og gir en god innføring i arbeidsmiljøloven, ferietid, tariffavtaler og turnusplanlegging. Kurset vil sikre at ledere, HR-personell og skiftansvarlige får nødvendig kompetanse for å sette opp korrekte og kostnadsbesparende bemanningsplaner. 

Svein Arne Thrana har jobbet med undervisning og rådgivning av turnus- og bemanningsplaner i over 30 år, og vil gi kursdeltakerne et meget godt innblikk i turnusplanlegging og relevant lovverk. 

noun_course_2036003.png
Perfekt kurs for deg som jobber med tariff, arbeidsmiljøloven, arbeidstid, turnus og bemanningsplaner. Svein Arne Thrana som har jobbet med turnus- og bemanningsplaner i over 30 år, gir kursdeltakerne et meget godt innblikk i turnusplanlegging og relevant lovverk. Og best av alt, gjør han det med sterk formidlingsevne og humor!
 

Kurs hos dere?

Kurs hos oss?

Mer info?


noun_Gauge_365951 (2).png

arbeidsTempo

Respons fra deltakerne sier at undervisningen holder et normert og moderat tempo.

noun_Calendar_1725405.png

Varighet

Totalt 4 dager. Kurset er delt opp i 2 deler, hvorav hver del er på 2 dager.
Del 1 tar for seg regelverk, og del 2 tar for seg turnusmetodikk.

noun_experience_735951.png

Forkunnskaper

Det er en fordel med noe forkunnskaper om turnus eller skiftplaner, men ingen forutsetning.
Nybegynnere kan vurdere å ta del 1 først, og gjennomføre del 2 senere.
Foredragsholder tilpasser nivået til publikum.

noun_focus group_996047.png

Målgruppe

Kurset er relevant for alle som er involvert i bedrifter, kommuner, fylker og alle deler av offentlig sektor.
Videre for HR-medarbeidere, skiftledere, administrasjon, turnusarbeidere, tillitsvalgte, lønnsmedarbeidere, personalsjefer, mellomledere

noun_Book_729118.png

Kursdokumentasjon

Alle deltakere får tildelt kursdokumentasjon med tilpasning for relevant tariffavtale og inneholder også relevante lovbestemmelser, lov-henvisninger med mer.

Prisliste

For kurspåmelding i regi av Thrana HR, se på kursdatoer nedenfor eller se prisliste
Priser for å få foredragsholder til deres lokasjon, vennligst ta kontakt for pristilbud.


NESTE KURSDATOER:


kursets innhold

Over fire dager vil foredragsholder gå gjennom en rekke temaer, og gjøre deg bedre kjent med viktige aspekter og potensielle fallgruver i arbeidsmiljøloven. Det blir gjennomgang av hovedtariffavtalene, og deltakere får grunnleggende kunnskap i å sette opp arbeidsplaner og turnuser.

noun_319287_4e1771.png

Del 1:
Regelverk - arbeidsmiljøloven og ferieloven

Dag1.png

Dag 1

 • Straffebestemmelsene i arbeidsmiljøloven

 • Arbeidsmiljøloven kapittel 10

 • Hovedtariffavtalens bestemmelser om arbeidstid

 • Rettspraksis

 • Avtaleverket

Dag2.png

Dag 2

 • Forskjøvet arbeidstid, med oppgaver

 • Helg og høytidsavvikling

 • Ferieloven

 • Endringer i lovverket

 
noun_1700455_4e1771.png

Del 2:
Turnusmetodikk

Dag3.png

Dag 3

 • Turnusplanlegging i en prosess av 5 trinn

 • Helsemessige vurderinger i turnusplanlegging

 • Metodikk og oppsett av bemanning- og turnusplaner

Dag4.png

Dag 4

 • Oppgaver og gjennomgang i plenum

 • Diskusjon ved oppsett av turnusplaner

 • Primærgrupper og oppsett

 • Års- og ønsketurnusproblematikk


Svein Arne Thrana Foto: Geir Egil Skog

Svein Arne Thrana
Foto: Geir Egil Skog

SVEIN ARNE THRANA

foredragsholder

Svein Arne Thrana er partner og daglig leder i Thrana HR. Han har arbeidet med turnus- og bemanningsplaner i mer enn 30 år. Thrana er ledende på turnusplanlegging i Norge, og spesialist på avtale- og lovverk. Han jobber som rådgiver for oppdragsgivere i både offentlig og privat sektor, og har kunder rundt om i hele Norge.

Han har en lang referanseliste for både kurs og turnusoppsett for alle sektorer innenfor offentlig virksomhet, samt en rekke private aktører. Thrana har også gitt ut flere fagbøker, og regnes som en av landets fremste innenfor fagfeltet. 

Han har holdt kurs for blant andre Oslo kommune, KS, Virke, Spekter, Aker sykehus, Akershus universitetssykehus, Rikshospitalet, St. Olavs Hospital, Stavanger universitetssykehus, Ullevål sykehus og Norsk Sykepleierforbund. Ved ønske om en utvidet referanseliste, vennligst ta kontakt med oss


Priser for turnuskurs

noun_presentation_580243 (1).png

kurs hos kunde

Thrana HR arbeider med kunder i hele Norge, og vi kan reise til deres bedrift eller organisasjon for å holde kurset på deres kontorer eller i deres nærområde. Foredragsholder holder vanligvis kurset med 4-dager, eller henholdsvis del 1 eller del 2. Kurset kan også kjøres som et dagskurs, 2-dagerskurs, 3-dagerskurs også. Send oss en forespørsel med ønsket innhold og fokuspunkter, så setter vi opp et tilbud.

noun_Needle_64464.png

Skreddersøm

Vi jobber også med skreddersøm av kursopplegg, hvor vi tilpasser innholdet med problemstillinger i organisasjonen. Dette gir foredragsholder mulighet til å komme med forslag og løsninger på noe ledelsen og de ansatte står ovenfor.

noun_speech_580235 (1).png

Kurs hos oss

Dette kurset blitt arrangert flere ganger i året i regi av Thrana HR. Ta en kikk på vår kurskalender for å se neste kurs.